60 de mistere provocatoare cu indicii și răspunsuriAutor: Cristina Vușcan

Când primii conchistadori au apărut călare pe cai înaintea incașilor, aceștia au presupus în mod complet greșit, pe baza experienței lor de viață anterioare, că au de-a face cu niște creaturi înspăimântătoare, cu două brațe și patru picioare.

Cele 60 de mistere pe care vi le propunem spre dezlegare în continuare vă pot induce în eroare în același mod, dacă veți recurge la o abordare similară, bazată numai pe presupuneri ori experiențe anterioare, și nu pe logică, deducție și analiză, pornind de la un cadru general și restrângând treptat aria de cercetare până la detaliile specifice ale cazului particular în speță. Din acest punct de vedere, cartea constituie un antidot împotriva unei gândiri inerte ori inflexibile.

De asemenea, o abordare în grup va fi o excelentă sursă de divertisment, după modelul jocurilor de societate. Persoana desemnată să conducă jocul, singura din grup care deține cheia misterului, va răspunde pe rând întrebărilor formulate de ceilalți membri, întrebări care se pretează doar la răspunsuri cu „da”, „nu” sau „irelevant”. Niciun alt fel de întrebare nu este admis.

Cei mai de succes „anchetatori” vor fi aceia care vor avea imaginație, logică, putere de deducție și analiză și abilitatea de a pune cele mai iscusite întrebări.

Dacă o abordare directă în prima instanță eșuează, încercați să părăsiți zona comunului și să abordați zona paralelă, mult mai vastă, a gândirii laterale.

Cumpărați cartea în versiunea pentru iOS - iPhone, iPad, iPod Touch - și pentru MacOS din Apple Books:

Cumpărați și descărcați "60 de mistere provocatoare cu indicii și răspunsuri" de Cristina Vușcan pentru iPhone, iPad, iPod Touch

Cumpărați cartea în versiunea pentru telefoane și tablete cu Android, respectiv calculatoare cu Windows din Google Play:

Cumpărați și descărcați "60 de mistere provocatoare cu indicii și răspunsuri" de Cristina Vușcan pentru Android și Windows

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: