De la Cornișa albă unde și-au instalat corturile, doi turiști pleacă la ora 3 după-amiaza spre Vârful cu Dor într-un scurt traseu de recunoaștere. Prima parte a traseului, pe teren orizontal, turiștii o parcurg în pas lejer de plimbare cu 4km/h. Apoi, terenul începe să urce și viteza lor scade la 3km/h. După ce au atins vârful, turiștii se întorc pe același drum pe care au venit, coborând panta cu 6km/h și străbătând terenul orizontal cu același pas lejer de plimbare de 4km/h. Ajung în tabără seara la 9, când prietenii lor nu mai trebuie să adauge decât razalăii în gulașul care clocotește pe foc pentru ca masa de seară să fie gata.
Ce distanță totală au parcurs cei doi turiști în turul de recunoaștere de la Cornișa Albă până pe Vârful cu Dor și înapoi?
De cât timp, plecând de la Cornișa Albă (cu aproximație de o jumătate de oră), au avut nevoie pentru a atinge Vârful cu Dor?

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: