Filmele din anii ‘90, spre deosebire de cele realizate înainte cu o jumătate de secol, erau făcute înregistrând imaginea și sunetul în momente diferite. Tehnicienii responsabili de efectele sonore urmăreau filmul și creau sunetele necesare, de exemplu, mergând pe loc pe o podea tare pentru a genera sunet de pași. Cum putea fi detectată în filmul final această metodă de a înregistra sunetul?

Soluție:

Unele filme din anii ’80 aveau scene în care cineva bătea la mașină, dar sunetul tastelor nu avea legătură cu mișcările degetelor dactilografului. Un deceniu mai târziu, în scenele în care cineva bătea la mașină, nu se mai vedeau mâinile pentru a preveni această eroare.
Reverberația rămânea, de asemenea, un indiciu, de exemplu când cineva intra de afară într-un coridor strâmt și pașii nu reverberau când ajungea înăuntru.
Alt indiciu era absența unui sunet însoțitor: de exemplu, când se vedeau mergând mai mulți oameni, dar se auzea doar un singur set de pași, sau când se vedea o căruță trasă de un cal și se auzeau copitele calului, dar nu și roțile căruței.

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: