Alexander era funcționar la o bancă cu sediul într-un zgârie-nori de pe Wall Street. Într-o zi, aproape că întârziase la o întâlnire importantă ce se desfășura la unul din etajele superioare ale clădirii. Alexander a intrat alergând în clădire, a ajuns la lifturi, a apăsat pe buton și a așteptat. După câteva minute de încordare, a sosit liftul și și-a  deschis ușile pentru a primi pasagerii. De ce nu a intrat?

Soluție:

Când a sosit liftul, s-au îmbulzit și alții în el. Alexander i-a privit critic cum apăsau butoanele pentru mai multe etaje. S-a gândit atunci că liftul se va opri la majoritatea etajelor. Astfel, văzând că se apropia un alt lift, a preferat să se urce în el, pentru că l-ar fi împărțit cu mai puțini pasageri, ceea ce însemna mai puține opriri pe drumul spre întâlnire. A meritat așteptarea, pentru că a ajuns la timp, evitând opririle intermediare de la primul lift.

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: