Acest site este întreținut de Cristina Vușcan.
Preluarea de materiale de pe acest site se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Probleme de raţionament

În Pacificul de Sud se află două insule frumoase, dar izolate. Locuitorii născuţi pe una din insule spun întotdeauna adevărul, iar cei născuţi pe cealaltă insulă mint întotdeauna. Vă aflaţi pe una din insule şi vă întâlniţi cu trei insulari. În cea mai curată polineziană, îl întrebaţi pe primul de pe ce insulă sunt şi el vă spune că ceilalţi doi sunt de pe aceeaşi insulă. Îl întrebaţi acelaşi lucru şi pe cel de-al doilea insular şi el vă răspunde la fel, şi anume că ceilalţi doi sunt de pe aceeaşi insulă.
Puteţi ghici ce va răspunde la aceeaşi întrebare cel de-al treilea insular?

http://www.folj.com/puzzles/

 

Citește mai departe...

Probleme de gândire laterală

Un om mergea de-a curmezișul traverselor unei linii de cale ferată, când a văzut venind din față trenul, care se apropia de el în mare viteză. Omul a început să alerge nebunește spre tren, apoi a sărit de pe linie, tocmai la timp pentru a nu fi izbit în plin. De ce a alergat omul mai întâi spre tren și abia pe urmă a sărit jos de pe linie?

Citește mai departe...

Într-o cameră, un om zace mort pe podea cu un morman de aur şi pietre  preţioase alături. În cameră mai există o fereastră mare deschisă şi un candelabru atârnat de tavan. Ce s-a întâmplat acolo?

Citește mai departe...