Acest site este întreținut de Cristina Vușcan.
Preluarea de materiale de pe acest site se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Probleme de raţionament

Călăuzită de Iepurașul Alb, Alice ajunge în Țara Minunilor unde, cum era de așteptat, minunile încep să se ivească la tot pasul. Astfel, după ce descuie mica ușă misterioasă cu cheia de aur de pe măsuța de cristal, Alice se pomenește într-o minunată grădină verde cu pomi înfloriți, păsări, flori și pârâiașe susurătoare. Iepurașul o ia la goană înaintea ei iar Alice, cu răsuflarea tăiată, se ține cu greu pe urmele lui. La capătul unei alei, Iepurașul dispare în dosul unui boschet mare de trandafiri. Boschetul, observă Alice cu uimire, are 30 de trandafiri albi și 25 de trandafiri roșii. Cei roșii, avea să afle Alice mai târziu, fuseseră vopsiți de Valeții Reginei de Cupă în încercarea lor disperată de a-și repara greșeala după ce sădiseră un trandafir alb în locul unuia roșu. Surprinși însă de apropierea cortegiului regal, Valeții de Cupă o rupseseră la fugă, lăsând treaba neterminată.
Dar cel mai minunat lucru pe care-l constată Alice în curând era că, dacă rupea din boschet 2 trandafiri, altul le lua imediat locul – roșu dacă trandafirii rupți erau de culori diferite, alb dacă erau de aceeași culoare.
Dacă Alice ar fi continuat să rupă trandafiri până când în boschet ar mai fi rămas doar unul singur, puteți spune ce culoare ar fi avut acesta?

Citește mai departe...

Probleme de gândire laterală

Ce are 3125 de semințe și mișună?

Citește mai departe...

De ce este mai bine să avem capace de canal rotunde decât pătrate?

 

Sursa: http://www.folj.com/puzzles

Citește mai departe...