Acest site este întreținut de Cristina Vușcan.
Preluarea de materiale de pe acest site se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Probleme de raţionament

Pe întinsul domeniu al contelui Du Champ se află o pădure deasă cu copaci seculari, unde contele vânează adesea împreună cu prietenul său, vicontele De Bussy.

Pentru a ajunge în pădure, seniorii trebuie să traverseze un râu lat şi adânc cu o barcă de două locuri. Problema e că valeţii lor, Jean şi Michel, sunt la cuţite, iar cei doi şorecari Berta şi Bertrand se reped unul la celălalt de cum se văd. Ca atare, seniorii au fost nevoiţi să găsească o modalitate simplă şi eficientă de a trece râul dincolo, făcând un număr minim de traversări.
Puteţi spune cum procedau Du Champ, Jean şi Berta când se întâlneau cu De Bussy, Michel şi Bertrand?

Citește mai departe...

Probleme de gândire laterală

Adam Brian obține un consum de combustibil mult mai bun pe ultimul kilometru de drum decât în restul drumului său zilnic cu mașina de la muncă spre casă, dar asta numai în timpul verii, nu și iarna. De ce?

Citește mai departe...

Faimosul ”Bănuţ Negru”, prima marcă poştală din lume, a fost introdus în Anglia în 1840. Ideea mărcilor poştale a avut un mare succes şi a fost adoptată pe întreg mapamondul. Cu toate acestea, ”Bănuţul Negru” a stat în circulaţie doar un singur an, înainte de a fi înlocuit de ”Bănuţul Roşu”. De ce?

http://www.anjo.ro/templinks/download.php?lid=eILdMv8efxsW

Citește mai departe...