Logicus.ro încearcă să prezinte şi să clasifice într-o manieră personală cele mai cunoscute şi interesante probleme de logică, aritmetică sau geometrie distractivă care au circulat de-a lungul timpului în diverse forme şi medii, acceptând şi propuneri ale vizitatorilor site-ului.

Atât formulările, cât şi rezolvările problemelor de logică de pe Logicus.ro intenţionează să fie accesibile, atât celor iniţiaţi în matematică, cât şi celor care nu au o pregătire specială în acest domeniu.

Mai mult, ca o noutate, Logicus.ro se adresează şi persoanelor cu deficienţe de vedere, siteul fiind astfel conceput încât nevăzătorii să poată naviga uşor în paginile sale cu ajutorul cititoarelor de ecran.

Toate problemele noastre au avizul domnului Conversano, expert în logică, iarbă, mere și morcovi :)

Avizat de Conversano, căluțul logic

 

Proiectul nostru comun în parteneriat cu editura ZIP continuă!

 

Al doilea volum din seria culegerilor de probleme de logică, intitulat „Logică în fel și chip” și aflat în faza de tehnoredactare, va vedea în curând lumina tiparului.
Ca și primul volum, al doilea va conține 207 probleme de logică structurate în două secțiuni: perspicacitate, respectiv cântărire și măsurare.
Iubitorii tehnologiei moderne, ca și persoanele deficiente de vedere care au solicitat acest lucru în mod expres,  se vor putea bucura de aceste cărți și în format electronic.

 

Cei care doresc să se implice în procesul de distribuție ne pot contacta la numărul de telefon 0748349158.

Probleme de raţionament

Un laborator de inginerie genetică a plantelor a trimis spre testare la 4 staţiuni legumicole experimentale câte un lot de 10 răsaduri, cuprinzând 4 tipuri de legume diferite: roşii, ardei, vinete şi castraveţi. Fiecare staţiune a primit cel puţin un răsad din fiecare fel şi cantităţi diferite de răsaduri diferite. Nici o staţiune nu a primit, de exemplu, 3 răsaduri de roşii şi 3 de vinete sau 2 răsaduri de ardei şi 2 de castraveţi. De asemenea, cele 4 staţiuni au primit cantităţi diferite de răsaduri de acelaşi fel. Cu alte cuvinte, dacă unei staţiuni i s-au trimis, spre exemplu,  4 răsaduri de vinete, nici una din celelalte staţiuni nu a mai primit același număr de răsaduri de vinete.
Câte răsaduri din fiecare fel a primit fiecare staţiune, dacă:
1. Numărul răsadurilor de ardei primite de staţiunea 1, numărul răsadurilor de roşii trimise staţiunii 2 şi numărul răsadurilor de castraveţi expediate staţiunii 3 nu este egal cu 2;
2. Numărul răsadurilor de roşii trimise staţiunilor 1, 3 și respectiv 4 şi numărul răsadurilor de ardei expediate staţiunii 4 este mai mare ca 1;
3. Nici una din staţiunile 2, 3, respectiv 4 nu a primit 3 răsaduri de vinete;
4. Pentru staţiunea 1, respectiv 3, numărul răsadurilor de castraveţi primite nu este nici 2, nici 4?

Citește mai departe...

Probleme de gândire laterală

Ce poţi adăuga unui butoi plin cu apă pentru a-l face mai uşor?

Citește mai departe...

Renata trece de multe ori cu un instrument de scris peste suprafața pe care acesta trebuie folosit și apoi, în câteva secunde, șterge rezultatul. Ce face?

Citește mai departe...