Logicus.ro încearcă să prezinte şi să clasifice într-o manieră personală cele mai cunoscute şi interesante probleme de logică, aritmetică sau geometrie distractivă care au circulat de-a lungul timpului în diverse forme şi medii, acceptând şi propuneri ale vizitatorilor site-ului.

Atât formulările, cât şi rezolvările problemelor de logică de pe Logicus.ro intenţionează să fie accesibile, atât celor iniţiaţi în matematică, cât şi celor care nu au o pregătire specială în acest domeniu.

Mai mult, ca o noutate, Logicus.ro se adresează şi persoanelor cu deficienţe de vedere, siteul fiind astfel conceput încât nevăzătorii să poată naviga uşor în paginile sale cu ajutorul cititoarelor de ecran.

Toate problemele noastre au avizul domnului Conversano, expert în logică, iarbă, mere și morcovi :)

Avizat de Conversano, căluțul logic

 

Probleme de raţionament

Ne amintim că, după ce a scăpat ca prin urechile acului de spânzurătoare, gringo a pornit zorit spre cârciuma din insula celor două triburi  ciudate, pentru a-și mai pune inima la loc cu câteva înghițituri de awa. Aici, gringo dădu peste un ins șugubăț, care i-a răspuns când l-a întrebat din ce trib face parte:
— Dacă nevastă-mea e veritană, atunci eu sunt farsan.
Din ce triburi făceau parte omul acela și nevasta lui?

Citește mai departe...

Probleme de gândire laterală

Un arheolog pretinde că ar fi descoperit în urma săpăturilor efectuate un vas cu monede de aur datate 46 î.Chr. Îl credeți?

Citește mai departe...

Un om stă treaz în pat. La un moment dat, dă un telefon, nu spune nimic şi se culcă la loc. Ce înseamnă asta?

Citește mai departe...