Logicus.ro încearcă să prezinte şi să clasifice într-o manieră personală cele mai cunoscute şi interesante probleme de logică, aritmetică sau geometrie distractivă care au circulat de-a lungul timpului în diverse forme şi medii, acceptând şi propuneri ale vizitatorilor site-ului.

Atât formulările, cât şi rezolvările problemelor de logică de pe Logicus.ro intenţionează să fie accesibile, atât celor iniţiaţi în matematică, cât şi celor care nu au o pregătire specială în acest domeniu.

Mai mult, ca o noutate, Logicus.ro se adresează şi persoanelor cu deficienţe de vedere, siteul fiind astfel conceput încât nevăzătorii să poată naviga uşor în paginile sale cu ajutorul cititoarelor de ecran.

Toate problemele noastre au avizul domnului Conversano, expert în logică, iarbă, mere și morcovi :)

Avizat de Conversano, căluțul logic

 

Proiectul nostru comun în parteneriat cu editura ZIP continuă!

 

Al doilea volum din seria culegerilor de probleme de logică, intitulat „Logică în fel și chip” și aflat în faza de tehnoredactare, va vedea în curând lumina tiparului.
Ca și primul volum, al doilea va conține 207 probleme de logică structurate în două secțiuni: perspicacitate, respectiv cântărire și măsurare.
Iubitorii tehnologiei moderne, ca și persoanele deficiente de vedere care au solicitat acest lucru în mod expres,  se vor putea bucura de aceste cărți și în format electronic.

 

Cei care doresc să se implice în procesul de distribuție ne pot contacta la numărul de telefon 0748349158.

Probleme de raţionament

Binecunoscutul joc al pătrățelelor constă în trasarea de către cei 2 adversari pe rând a câte unei liniuțe de-a lungul unei laturi a unui pătrățel ales, până la împrejmuirea completă a pătrățelului. Chenarul careului fiind deja trasat, de-a lungul lui nu se mai trag liniuțe. Cel care trasează ultima latură a unui pătrat îl câștigă și, după ce îl marchează cu propriul simbol, trasează următoarea liniuță dintr-un nou pătrat. Pentru suprafața de joc din figura de mai jos, primul care începe jocul trebuie să câștige cu un scor cât mai bun. Ce liniuță trebuie să aleagă pentru aceasta: linia A sau linia B? Câte pătrățele poate el să câștige în fiecare caz în urma ripostelor adversarului?

C C C
A C C
C C B

Citește mai departe...

Probleme de gândire laterală

Construiți un pătrat cu două bețe de chibrit fără să le îndoiți sau să le rupeți.

Citește mai departe...

Tim şi Greg discutau. Tim a recitat versul al doilea din Imnul American. Greg a recitat versul al treilea din imn şi a fost arestat. De ce?

Citește mai departe...